Over Elsbeth

 

Mijn schilderijen

Mijn werk is intuïtief, kleurrijk en grotendeels abstract. De uitkomst van mijn werk wordt bepaald door een mix van acrylverf en het gebruik van gemengde technieken en materialen, mixed media.

Mijn abstracte schilderijen kunnen soms een figuratief karakter krijgen door gebruik te maken van stempel- en collagetechnieken.

Door het structuur te geven met onder andere gesso, verf, papier of hout en er dingen aan te hangen, worden mijn doeken speels en tactiel en nodigen ze uit om aangeraakt te worden.

Deze interactie tussen toeschouwer en kunstwerk vormen een belangrijk onderdeel in mijn werk.

Ook verwerk ik graag teksten in mijn schilderijen. De teksten zijn veelal geïnspireerd op songteksten, spreuken of mijn eigen hersenspinsels.

Naast het vrij schilderen, werk ik ook in opdracht.

 

 

Mijn achtergrond

In 1973 ben ik in Den Haag geboren en getogen in Voorburg. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Rotterdam, waarna ik naar Stockholm, Zweden ben verhuisd. In 2002 ben ik teruggekeerd naar Den Haag en woon sinds 2009 op Scheveningen.

Ik heb verscheidene – creatieve – opleidingen gevolgd, waaronder Vormgeving & Communicatie (HBO) in Rotterdam en Kunstgeschiedenis en Kindercultuur (universitair) in Stockholm.

Daarnaast heb ik verschillende schilderscursussen gevolgd, onder andere bij het Koorenhuis in Den Haag.

In 2020 ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen (korte beroepsopleiding) afgerond in Breda en ben ik naast beeldend kunstenaar ook creatief intuitief coach.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *